gas-verbruikenMet een aantal eenvoudige trucs bespaar je op jaarbasis al honderden euro’s op je energierekening. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen wij je uit in dit artikel. Er zijn nog altijd teveel consumenten die een oud energiecontract hebben waarvoor ze teveel betalen. Dus overstappen naar een andere energieaanbieder scheelt geld. Maar er zijn nog veel meer tips die je energierekening lager kunnen maken.

Word bewust en verander je energieverbruik

Herzie je huidige situatie en verander je gedrag van je energieverbruik. Zonder dat we er ons van bewust zijn verkwisten we nogal wat energie en gas. En op die manier betaal je dan ook gauw teveel voor je energierekening wat eigenlijk onnodig is. Heel vaak denkt men dat zij wel zuinig omgaan met energie en gas, maar in de praktijk blijkt het vaker voor te komen dat men onnodig veel verspild. Hoe dan zou je zeggen nou om te beginnen: je douchegebruik hoelang doe je over een douchebeurt? Want elke minuut die er langer wordt gedoucht is er één teveel.

Korter douchen bespaart gas water en geld

Houdt de douchebeurt voortaan op 10 minuten en wanneer je je insmeert met douchegel hoef je het water niet te laten lopen. Zet de kraan dan ook even uit en wanneer je helemaal ingezeept bent dan kun je verder douchen. Het scheelt honderden liters water en je bespaart gauw €100 per jaar aan gas. Bekijk ook eens je douchekop wanneer je deze vervangt voor een waterbesparende douchekop dan kun je wel 20% aan water besparen.

Zuinige zonneboiler verwarmt je water in plaats van gas

Geld over en beschikbaar voor een zonneboiler? Vooral doen want de zonneboiler kan je water verwarmen om te kunnen douchen. Jij en je gezin hiermee zo’n €120 per jaar besparen op het gasverbruik. Het mooie aan het kopen van een zonneboiler is dat je een subsidie kan krijgen van de overheid. Zij hopen op deze manier meer huishoudens aan te zetten tot het kopen van een zonneboiler. De aanschafkosten zijn niet goedkoop: €3300 maar je krijgt weer €1500 aan subsidie.

Minder stroom is minder geld naar de energieleverancier

Wist je dat je ongemerkt veel stroom verkwist door het laten zitten van al die stekkers in je huis? Stop daar direct mee en haal ze eruit want je bespaart hiermee ook een paar tientjes per jaar. Je hebt de elektrische apparaten niet altijd nodig dus het is zonde om dan toch te betalen voor dat stroomverbruik. Vooral je wasmachine en droger zijn apparaten die een flinke kostenpost kunnen zijn. Kun je je was ophangen? laat dat dan niet na want het scheelt je het gebruik van de dure wasdroger. Ook de wasmachine pas laten draaien wanneer hij ook echt vol is bespaart je geld. Door zuiniger te wassen en te drogen bespaar je al €80 per jaar.

Energie vergelijken veel eenvoudiger dan je denkt

Neem je huidige energiecontract er eens bij en bekijk hoeveel jij kunt besparen door te wisselen van energieaanbieder. De prijzen per aanbieder verschillen namelijk dus de kans is groot dat jij daarmee al een paar honderd euro per jaar bespaart. Er zijn voldoende huishoudens die ieder jaar weer wisselen van energieaanbieder. Dit betekent dat zij ieder jaar weer een groot bedrag overhouden die zij anders hadden moeten betalen aan hun oude energieaanbieder. Gemiddeld wordt er €450 bespaard wanneer je zou kiezen voor een ander energiecontract. Energie vergelijken loont ook weer in 2017 dus ga op zoek naar de goedkoopste energieleverancier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *