zonnepanelen plaatsenElke maand betaalt u de kosten voor uw energieverbruik als voorschot op de eindafrekening. Naar gelang uw verbruik kan de energierekening hoog of laag zijn of er tussenin. U betaalt deze kosten omdat de energieleverancier u energie levert zodat u de wasmachine gebruiken kunt, de telefoon opladen, tv kijken enzovoorts.

Gebruik uw eigen zonne-energie

We hebben vandaag de dag nu eenmaal elektriciteit nodig voor allerlei toepassingen. Wist u dat u nu ook zelf energie kunt opwekken? Dit kan met zonnepanelen die u op het dak plaatst. Het is zoveel schoner dan grijze energie en u stoot hiermee geen broeikasgas uit. Met de opgewekte zonne-energie kunt u in uw eigen behoeften voorzien.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De ligging van uw dak is wel van belang bij het aanschaffen van zonnepanelen. Wanneer uw dak zon uit het zuiden ontvangt dat is het meest ideale scenario. En wanneer het dak een hellingshoek heeft van 35 graden dan bent u koning. Maar helaas zijn niet alle daken op het zuiden gericht en hebben ze ook niet de ideale hellingshoek. Google laat gebruikers zien met Sunroof of hun dak geschikt is, alleen is sunroof nog niet beschikbaar voor Nederland.

Zonnepanelen vergelijken op beste prijs

Er zijn voldoende websites die u met een calculatie laten zien of uw dak geschikt is. Ook zijn er websites waarop u kunt starten met zonnepanelen vergelijken. En zelfs bij Ikea kunt u terecht voor de aanschaf van zonnepanelen. Keuze te over dus maar eerst is het van belang om er achter te komen of uw dak ook geschikt is voor zonnepanelen.

De zon levert u gratis energie

We nemen aan dat dit wel het geval is dan is de vraag natuurlijk ook: hoeveel wekken de zonnepanelen dan op? Gemiddeld gezien leveren 10 zonnepanelen ongeveer 2200 kWh aan zonne-energie op. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw dak en de zonuren per jaar. Hoe meer zonnepanelen hoe beter want in dat geval kunt u waarschijnlijk helemaal in uw eigen energiebehoefte voorzien. Op de dagen dat u geen zonne-energie opwekt kunt u zich wenden tot uw energieleverancier. Zij leveren op die momenten u dus gewoon energie.

Lagere energiekosten met zonnepanelen

De capaciteit aan energie die de energieleverancier nog aan u levert hoeft u dus alleen te betalen. Dit scheelt dus enorm in uw energiekosten waardoor uw energierekening lager uitvalt. Heeft u toch meer zonne-energie opgewekt dan u zelf nodig heeft? Dan betaalt uw energieleverancier u een terugleververgoeding. Andere leuke bijkomstigheid is dan u de BTW op de aanschafkosten kunt terugvragen van de belastingdienst. Dat is 21% BTW dat u dus terugkrijgt waardoor de aanschafprijs lager word.

Hoe duur zijn de zonnepanelen dan?

De aanschafkosten van een zonnepanelen set met 10 panelen ligt op €4600. Toch is het verstandig om verschillende prijzen te vergelijken. Op die manier kunt besparen op de aanschafkosten van uw zonnepanelen.  De zonnepanelen zijn zelfs verkrijgbaar in andere kleuren dan het standaard zwart of blauw. Zo zijn er bronzen zonnepanelen of paarse zonnepanelen. Let hierbij wel op dat de opbrengst wel een kwart lager kan zijn dan de traditionele zonnepanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *