energiekosten-berekenenHoe komt het dat uw energieverbruik ineens veel hoger blijkt te zijn? Hier kunnen veel oorzaken voor zijn en die dient u zo snel mogelijk uit te zoeken. Het energieverbruik kan afwijken van wat u normaliter verbruikt en dan is het wel even schrikken. Maar het is goed dat het u nu opvalt want dan kan de zoektocht beginnen. Want een koelkast die verouderd is kan ineens veel meer energie verbruiken. Of misschien heeft u een gaslek waardoor u meer gas heeft verbruikt.

Hoeveel energie verbruikt u?

Door de oorzaak ervan op te sporen kunt u de schade beperken doet u dit niet? Dan krijgt u daar op een dag de rekening van en die kan enorm hoog uitvallen. Loop uw apparaten maar eens na en met een simpele meter kunt u het energieverbruik per apparaat meten. Zo zult u snel kunnen bekijken welke apparaten de meeste energie verbruiken. U staat er misschien niet bij stil maar meerdere apparaten die veel energie verbruiken dragen bij aan een verhoogd energieverbruik. Een simpele energiekostenmeter hoeft niet zo te duur te zijn. Ze zijn al te koop vanaf €19,95 bij elektronica webshops.

Bereken het energieverbruik per apparaat

Een energiekostenmeter werkt simpel: u stopt de stekker van het te meten apparaat in de energiekostenmeter en deze meter stopt u weer in het stopcontact. De meter berekend dan exact de energiekosten die het apparaat verbruikt en de meter laat zien hoeveel energie deze verbruikt. Heeft u de apparaten gevonden die het meeste aan energie verbruiken? Dan kan het bezuinigen beginnen en met een paar simpele handelingen kunt u het energieverbruik verlagen. U bespaart daarmee weer op uw energiekosten.

Schaf een energiezuinige machine aan en bespaar energie

Betreft het hogere energieverbruik een lekkende koelkast? Dan kunt u ook in overweging nemen om deze te vervangen. En u zult nu wel denken: hallo dan kost mij dit €400 voor een nieuwe koelkast. Maar de bestaande koelkast houden kost u straks op jaarbasis meer. Dus beter voorkomen dan genezen. De tegenwoordige apparaten zijn veel energiezuiniger en besparen u dan ook een hogere energierekening. Bij uw zoektocht naar een nieuwe koelkast of wasmachine zal het energielabel u aangeven hoeveel energie deze apparaten verbruiken.

Stop sluipverbruik energie

Wist u bijvoorbeeld dat het laten zitten van stekkers in uw stopcontacten u ook een hoger verbruik bezorgen? U hoeft heus niet alle stekkers erin te laten zitten, gebruik de stekker wanneer het nodig is. Dit voorkomt dat de wasmachine bijvoorbeeld onnodig energie verbruikt wanneer u hem niet nodig heeft. Dit geldt ook voor de overige elektrische apparaten of gadgets. Zelfs de lader van uw mobiele telefoon neemt ongemerkt energie omdat u de lader niet uit het stopcontact haalt.

Uw gasverbruik is de duurste onkostenpost op de energierekening

En dan de verwarming en de douchebeurten vraag u zelf eerlijk af: is lang douchen echt nodig? Wanneer u besluit voortaan korter te douchen dan bespaart u op uw gasverbruik. En moet de verwarming echt op 21 graden staan of zelfs hoger? Nee met een gemiddelde temperatuur van 20 graden is uw woning namelijk nog steeds behaaglijk warm. En 1 graad lager scheelt u al enkele tientjes per jaar op de energierekening. Het overgrote deel van uw energierekening bestaat namelijk uit de kosten voor gas. Dus met dat in uw achterhoofd zult u waarschijnlijk wel gas willen besparen.

Ga voor een goedkopere energierekening en stap over naar een goedkopere energieleverancier

Neemt u deze tips op en past u ze toe? Dan beloven wij u dat uw energierekening aan het einde van het jaar een stuk goedkoper zal zijn. Stap vervolgens met energie vergelijken ook nog eens ieder jaar over naar een andere energieleverancier want daarmee bespaart u ook gauw €350 per jaar. De totale besparing zal dan ongeveer €500 per jaar zijn en dat is teveel geld om te laten liggen mee eens of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *