stroom-vergelijkenAls u enkel energie vergelijken kunt dan betekent dit dat u bent aangesloten op het warmtenet. U heeft vaak geen gasaansluiting en krijgt warmte geleverd via stadsverwarming. Helaas kunt u dus niet wisselen van warmteleverancier en mag u dus alleen energie vergelijken. Onze Energievergelijker heeft dan ook de optie enkel stroom vergelijken. U kunt in dat geval nog altijd geld besparen op uw energie.

Geen gasaansluiting betekent ook geen gas vergelijken

U bent gebonden aan de leverancier die u warmte levert. In geval van stadsverwarming dat soms ook blokverwarming genoemd word is er een hele reeks huizen aangesloten op het warmtenet. Er is één ketel die centraal staat waarop de huizen zijn aangesloten. In principe is stadsverwarming een ingenieus systeem en daar hangt ook een prijskaartje aan. De warmte kan worden verkregen van een afvalverbrandingssysteem of van restwarmte uit centrales in de buurt.

Stadsverwarming bindt klanten aan warmteleverancier

Een warmteleverancier bezit dus een monopolie positie en daarom kunnen consumenten niet overstappen. Het komt dan ook vaak voor dat consumenten klagen over de hoge prijzen die voor stadsverwarming gerekend worden. Zij worden daarom sinds 2014 beschermd door de Warmtewet die hiervoor is opgericht. De kosten voor stadsverwarming dienen overeen te komen met de kosten die een huishouden heeft voor gas.

Welke kosten heb ik voor stadsverwarming?

Uw warmte word berekend aan de hand van uw warmteverbruik en dit valt onder het zogenoemde meettarief. De kosten voor warm water kunnen ook worden gerekend door de warmteleverancier. U heeft dan ergens in de woning een warmtewisselaar. U moet hiervoor huur betalen. De kosten op uw eindafrekening zullen dus onder andere noemers vallen zoals kosten warmtewisselaar en meettarief. U moet ook leveringskosten betalen en die worden aan een maximumprijs gehouden. De ACM bepaalt de leveringskosten voor warmte elk jaar.

Stroom vergelijken is zo gedaan

Niet alleen gebruikers van stadsverwarming kunnen enkel en alleen voor stroom kiezen, een huishouden die te maken heeft met een gasaansluiting kan dit ook. Er is dus de mogelijkheid voor deze groep om twee aparte leveranciers te kiezen. Wilt u stroom vergelijken en meteen berekenen hoe hoog uw besparing is? Start dan direct met stroom vergelijken en vindt de goedkoopste stroomleverancier voor uw adres tegen de laagste prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *